Praktykant (czerwony)
Odejmij mi za to nawet i 50 punktów ale niestety muszę ci to powiedzieć. Zachowujesz się, tak jakbyś wogóle nie miała serca, albo jak by było jednym wielkim soplem lodu.Ale najwyraźniej ci to pasuje. Proszę bardzo odejmuj. * Powiedziała wstając. Musiała to z siebie wyrzucić. W jej oczach coś błysnęło. Nie opanowała się, emocje wzieły nad nią górę. W mgnieniu oka zamieniła się w panterę i wybiegła z klasy*
Ostatnio edytowany przez Wendy Fungus (2011-12-16 15:52:37)
Profesor
*Pokiwala glowa z wesolym usmiechem*
Bardzo dobrze, 5 pkt dla Zlotych.
*Na tablicy pojawilo sie kilka zaklec*
EXPELLIARMUS- zaklęcie rozbrajające przeciwnika
DIFFINDO- usuwające m.in. zarośla
DRĘTWOTA - ofiara drętwieje i traci zdolność ruchu
ENERVATE- Zaklęcie niwelujące działanie czaru "Drętwota"
EXPECTO PETRONUM - tworzy Patronusa, dzięki którego można się uwolnić od dementorów
FERULA - Zaklęcie pierwszej pomocy. Automatycznie wyczarowuje bandaże, szyny itp...
FINITE INCANTATEM - pozwala się obronić od bardzo prostych czarów (przeciw zaklęcie)
FURUNCULUS- zaklęcie tworzące bąble na ciele wroga
IMPEDIMENTA - okrutnie spowalnia atakującego
INCEDIO- rozpala ogień
PETRFICTUS TOTALUS- zaklęcie "zamraża" (to tak wygląda) przeciwnika w którego wycelowano różdżkę.
RELASHIO - zaklęcie tworzące iskry, używane do odganiania druzgotków
RICTUSEMPRA- zaklęcie rozśmieszające
RIDDIKUKUS - unieszkodliwia Bogina zmieniając go w cos co budzi radość...
SERPENSONTIA - z różdżki wyskakuje wielki, czarny waż
TARANTALLEGRA - zmusza do tańca (niekontrolowanego)
GALARETOWATE NÓŻKI- zaklęcie powodujące zmianę nóg przeciwnika w galaretę
Praktykant (złoty)
*Uśmiechnęła się słuchała nadal*
Profesor
Cos w tym jest.
*Powiedziala zanim dziewzyna wybiegla*
Jezeli bedziesz uczeszczac na lekcje wampirologii powinnas zrozumiec moje zachowanie.
*Mruknela wypuszczajac powietrze. Gdyby dziewczyna sama nie wybiegla z sali tak czy siak kazalaby jej wyjsc*
Praktykant (złoty)
*Zapisała sobie zaklęcia których nie umiała słuchała Emily*
Profesor
Zaklecie Expelliarmus jest chyba najbardziej popularnym zakleciem obronnym, które wytrąca przeciwnikowi różdżkę z ręki, co daje nad nim przewagę. Dzieki niemu przeciwnikowi mozna wytracic z dloni rozdzke, albo nawet odepchnac go na spora odleglosc.
Drętwota to zaklęcie znane także pod nazwami: "zaklęcie oszałamiające" i "oszałamiacz". Powoduje utratę przytomności przez trafioną osobę, a także zatrzymanie poruszjących się obiektów. Po wypowiedzeniu formuły zaklęcia z różdżki wystrzeliwuje strumień czerwonego światła.
Sa to podstawowe zaklecia, ktore na dzien dziejszy powinniscie miec juz opanowane.
*Emily wziela do dloni swoja rozdzke*
Sprobuj mnie rozbroic, zanim ja to zrobie.
*Skinela podbrodkiem na Khat*
Praktykant (złoty)
*Wyciągnęła różdżke i wycelowała w Emily*EXPELLIARMUS*Powiedziała i wytronciła Emily różdżkę z dłoni*
Ostatnio edytowany przez Khaterine Davies (2011-12-16 16:09:10)
Profesor
*Jeszcze w locie zdarzyla zlapac rozdzke, gdyz predkosc nie byla dla niej problemem. Pokiwala glowa*
Bardzo dobrze, widze, ze musze dac Eliz jakas podwyzke, skoro tsk dobrze Was uczy.
*Zasmiala sie*
Wlasnie zdobylas kolejne 5 punktow.
*Przechylila glowe na bok*
To wszystko na dzis. Chyba, ze masz jakies pytania.
Praktykant (złoty)
Tak Eliz dobrze uczy zresztą ty też*Powiedziała uśmiechając sięszczerz *Jeżeli chodz o pytania to niem mam * Powiedziała spakowała rzeczy *Cześć*Powiedziała na pożegnanie i wyszła*
Profesor
*Usmiechnela sie delikatnie*
Milo mi to slyszec. Do zobaczenia.
*Powiedziala deportujac sie z trzaskiem*