Dyrektor
Klasa znajduje się w lochach. Jest tutaj chłodno, ciemno i wilgotno. Przy ścianach znajdują się liczne szafki i półki przepełnione rozmaitymi, flakonikami, buteleczkami, słoiczkami, pudełkami i innymi rzeczami o nieznanej i niepokojącej zawartości. Lepiej niczego tam nie szukać bez zgody nauczyciela...
System oceniania:
Wybitny 100% - 92%
Powyżej oczekiwań 91% - 71%
Zadowalający 70% - 50%
Nędzny 49% - 30%
Okropny 29% - 10%
Troll 9% - 0%
Uczeń kl.I (złoty)
-weszła do klasy po czym zaczęła robić Eliksir wielosokowy
Uczeń kl.I (złoty)
-w końcu skończyłam-krzyknęła do siebie i wyszła
Dyrektor
*Weszła do klasy i usiadła za biurkiem. Napisała temat.*
Dyrektor
Lekcja 1.
Temat: Eliksiry - definicja i podstawowe pojęcia.
Praktykant (czerwony)
*weszla powoli do srodka. Rozejrzala sie* Fajnie tu*powiedziala choc przeszedl ja maly dreszczyk wchodzac tu*
Uczeń kl.II (złoty)
* weszłam do klasy zajmując ławkę na samym końcu pomieszczenia *
Praktykant (złoty)
*Weszła do klasy i rozejrzała się.* Cześć. *Rzuciła do wszystkich i usiadła sobie gdzieś tam w poblizu dziewczyn.*
Uczeń kl.II (złoty)
Hej * wyjęłam pióro i zapisałam temat, zamyślając się głęboko *
Dyrektor
Witam was na pierwszych zajęciach eliksirów. *Uśmiechnęła się do wszystkich zerkając kątem oka na drzwi.* Dzisiejszy temat jest raczej krótki, ale jest mozliwość zdobycia wielu punktów.
Praktykant (czerwony)
Czesc In*usmeichnela sie do niej i usiadla gdzies tam blisko dziewczyn. Wyciagnela wszystko i zapisala temat*
Praktykant (złoty)
*Weszła do klasy i rozejrzała się*hej*Powiedział i usiadła w ławce wyciągnęła rzeczy i zaczęła pisać temat*
Ostatnio edytowany przez Khaterine Davies (2011-04-18 14:38:03)
Praktykant (złoty)
*Wyjęła pergamin i pióro i przesiadła się o ławke dalej. Tym samym siadając obok Nicole. Machneła na syd żeby też się przesiadła. Napisała temat.*
Uczeń kl.II (złoty)
Hej * uśmiechnęłam się delikatnie *
Dyrektor
No to podstawowe pytanie... co to w ogóle są eliksiry? *Zapytała zapisując obecność Khat.*
Praktykant (czerwony)
Hej*kiwnela Khate i dyskretnie przesiadla sie do Nicol i Inez. usmeichnela sie do nich*
Praktykant (złoty)
*Zaczęła rysować na marginesie swojego nimbusa. Nigdy nie bła dobraz eliksirów.*
Uczeń kl.II (złoty)
Eliksiry to niezwykle wywary * odparłam nadal się zamyślając *
Ostatnio edytowany przez Nicole Anderson (2011-04-18 14:41:12)
Praktykant (czerwony)
Eliksiry- niezwykłe wywary z niezwykłych składników- od zawsze należały od podstawowego warsztatu maga. Mityczne czarownice przygotowywały eliksiry, które pomagały odzyskać młodość, przemienić ludzi w zwierzęta albo zapewniały niewidzialność. Średniowieczne legendy i podania mówią o eliksirach nasennych, miłosnych, zapomnienia oraz zazdrości*powiedziala*
Dyrektor
Dobrze, a nieco bardziej dokładniej? Skąd wywodzi się w ogóle to słowo? *Zapytała.*